MEGKÖZELÍTÉS

[wpgmza id=”1″]Nyíregyháza – Sóstógyógyfürdő település Nyíregyházától kb. 5 kilométerre található észak irányában. Nyíregyháza központjától a legkönnyebben 2 féle úton tudunk eljutni Sóstóra. Az egyik és talán a legjobban kedvelt útirány a Sóstói út, a másik pedig a Korányi Frigyes utca. Mindkét utcában van lerékpár út, így nem csak személyautóval vagy busszal tudunk eljutni erre a csodálatos helyre hanem gyalogosan és kerékpárral is.

IMG_4538

Ezen kívül a bringások, futók és gyalogolni kedvelők körében közkedvelt útvonal a sóstói erdőn keresztül vezető ösvény.

IMG_4594

Busszal

Aki busszal szeretne eljutni Sóstóra, annak javasoljuk a Vasútállomásról induló 8-as jelzésű busz használatát. Ez a busz ugyanis 3 helyen is megáll Sóstón: az állatparknál, a Krúdy Vígadónál és a végállomásnak számító Sóstógyógyfürdőnél.

SZABOLCS VOLÁN BUSZ MENETREND

IMG_4638

A Korányi út felőli megközelítéssel, pedig a 14 és 14F-es jelzésű buszjáratokat javasoljuk. Itt azonban számoljuk egy kis gyaloglással is, ugyanis a Korányi Frigyes utcai elágazásnál le kell szállni és gyalogosan folytatni az utat. Ehhez át kell mennünk a Korányi F. utca Sóstóra vezető szakaszára, át a vasúti síneken, át a Kemecsei úton és végig menni a Blaha Lujza sétányon. A sétányon gyalogolva már látnhatjuk a tavat is.

MENETREND PDF FORMÁTUMBAN: 14-14F  8A  8

HELYI AUTÓBUSZ MENETRENDEK – NYÍREGYHÁZA